Kiegyensúlyozott Index

Jobbra, balra, előre, hátra, le, föl.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Plafon helyett pofon – a Fidesz újabb hazugsága

2010.09.07. 14:42 Urbán Viktor

„Pofátlanul magas az állami cégek vezetőinek fizetése, ez elfogadhatatlan” – közölte Szijjártó Péter 2009. szeptember 16-án. „Az új kormány arra készül, hogy az állami cégvezetők fizetését maximálja” – ígérte Varga Mihály 2010. május 31-én. Az állami cégek vezetői ma mégis annyit keresnek, amennyit nem szégyellnek. Hogy van ez?

Az Index szerint az állami cégvezetők állítólagos bérplafonja kapcsán a Fidesz újabb pofátlan hazugságára derült fény. Orbán Viktor júniusban megígérte, hogy gátat szab a közcégvezetők busás béreinek, s ezt törvénybe is foglalta. Ám a jogszabályból kimaradt, hogy az állami cégvezetők béreit maximálni kell…

Így lehet, hogy a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója például évi 48,3 millió forint közpénzt zsebel be, épp a dupláját annak, ami az orbáni plafon szerint járna. De nem panaszkodhat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, vagy a MÁV első embere sem, mindketten több mint 43 és fél millió forint állami juttatásban részesülnek.

A Fidesz tehát plafont ígért, de pofont adott a becsületesen dolgozó és adózó magyar embereknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiegyensulyozottindex.blog.hu/api/trackback/id/tr122277732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása