Kiegyensúlyozott Index

Jobbra, balra, előre, hátra, le, föl.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Elbukott a Fidesz-KDNP „forradalma”

2010.09.09. 11:09 Urbán Viktor

Elbukott a „forradalom”, nincs szabadságharc. Az EU pénzügyminiszterei a napokban feltöröltették a padlót Matolcsy Györggyel és rákényszerítették, hogy végre valljon színt a költségvetés kérdésében, mert amit eddig művelt a kormány, az elégtelen. Kiderült, hogy nem tehet mást, mint amit az Index folyamatosan követel, és amit a korábbi kormány meghatározott: következetes költségvetési politika és nyílt, titkoktól, mellébeszéléstől mentes kommunikáció.

Sajnos Matolcsy úr ennek ellenére mindössze egyetlen pontban volt egyértelmű, miszerint folytatják az Index támogatta Bajnai-kormány által megszabott irányt. Azaz betartja az idei 3,8 százalékos és a jövő évi 3 százalékos hiánycélt.

Ezen felül sajnos nem derült ki, kiknek kell viselniük ezen hiánycél tartása okozta terheket. Az Index megérti, hogy a Fidesz-KDNP kormány számára nem vállalható a megszorítás kifejezés az önkormányzati választások előtt – bár ez jól mutatja a kormány mellébeszélését, riadt ragaszkodását a hazugságai eredményezte hatalmához –, azonban elvártuk volna, hogy a kormány végre vállalja a kormányzással járó felelősséget. Ennek elmaradása ma reggel ismét a forint zuhanását eredményezte, hiszen a bizonytalanságot nem kedveli a piac. A „fülkeforradalmi szabadságharc” áldozatai már eddig is elszenvedték a kormány dilettantizmusát és 1,5 millió devizahiteles nyögi ennek százmilliárdos terheit.

Az Index határozottan követeli, hogy az ország gazdasági stabilitása és nemzetközi megítélésének javítása érdekében közölje végre a 2011-es év költségvetésének sarokszámait és nevezze meg, kiknek kell viselni a 3 százalékos hiánycél elérése miatti terheket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiegyensulyozottindex.blog.hu/api/trackback/id/tr572282429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása