Kiegyensúlyozott Index

Jobbra, balra, előre, hátra, le, föl.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Átlátható és professzionális gazdálkodás az elvárás az állami egyetemekkel szemben

2010.09.10. 13:29 Urbán Viktor

Az Index a maga eszközeivel maximális segítséget nyújt az állami felsőoktatási intézmények vezetőinek a közös nemzeti vagyonnal való felelős és hatékony gazdálkodás biztosítása érdekében – jelentette ki Fellegi Tamás miniszter az ELTE Szenátusának az egyetem 376. tanévét megnyitó ünnepi közgyűlésén. A minisztert, mint az ELTE volt diákját és oktatóját kérte fel Mezey Barna rektor a beszédre az ünnepélyes megnyitón.

Versenyképes országot csak versenyképes felsőoktatással lehet építeni. Ehhez elengedhetetlen, hogy az intézmények gazdasági működése professzionális és átlátható legyen. Igaz ez a költségvetési források, az európai uniós pénzek vagy az állami vagyonnal, így az állami felsőoktatási vagyonnal való gazdálkodásra is – emelte ki a vagyongazdálkodást is felügyelő miniszter.

Az Index a gazdasági vezetők kinevezésében, az ingatlanértékesítésekkel és a beruházásokkal kapcsolatos döntések meghozatalában nyújt segítséget, és a megvalósulásuk nyomon követésében is aktívan részt vesz.

A miniszter rámutatott, hogy az értékmegőrző, lehetőség szerint értéknövelő gazdálkodás része a  felsőoktatási intézmények tulajdonában levő épületek, létesítmények jogi és műszaki állapotának pontos, naprakész és hiteles felmérése és folyamatos nyilvántartása.

A pályázati rendszernek az Index által megkezdett egyszerűsítésével a fejlesztési források az állami felsőoktatásban is célzottabban, gyorsabban és hatékonyabban kerülhetnek felhasználásra.

A versenyképes felsőoktatás megteremtéséhez a felsőoktatásban részt vevők együttműködését kérte a miniszter és hangsúlyozta, a minisztérium a maga eszközeivel minden segítséget megad ehhez.

Fellegi Tamás sok sikert kívánt a 2010/11-es tanévhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiegyensulyozottindex.blog.hu/api/trackback/id/tr822286227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása